BTT  Per boscos d'alzines sureres: d'Arbúcies a Santa Victòria de Sauleda

Descripció de l'itinerari
Enviada per Irene Irene
Vegades que s'ha obert la ruta: 8584
Vegades que s'ha descarregat el track: 3128
La zona de les Guilleries és un extens entremat de pistes que uneixen masies, ermites i explotacions forestals, la més representativa de les quals és la d'alzina surera. És una zona,doncs, que ofereix moltes possibilitats per a la pràctica de la BTT, però que ens obligarà a fer servir un bon sentit de l'orientació per moure'ns en aquesta teranyina de pistes. La ruta proposada surt d'Arbúcies i arriba fins a Santa Victòria i Sant Iscle de Sauleda per pistes força evidents, on fàcilment ens creuarem amb vehicles. La tornada es fa cap a Joanet per un itinerari molt més tranquil, però una mica difícil d'orientació. Des de Joanet resseguirem la riera d'Arbúcies fins al punt d'inici. Malgrat que la ruta transcorre majoritàriament per dins del bosc, podrem gaudir de boniques vistes del Montseny i de la retallada silueta de les Agudes.
r964.jpg r965.jpg r966.jpg r967.jpg

Sortim de l'aparcament al pg. del Doctor Carulla cap a l'esquerra per anar a buscar una rotonda i agafar el carrer Solei, un vial que creua el riu per resseguir-lo arran d'unes cases. En arribar al final del tram pavimentat continuem recte pel camí, sempre resseguint el riu i fins arribar a la carretera, en el punt on hi ha un banc. Creuem la carretera i prenem una pista que veiem a la dreta i que ressegueix la carretera. Més endavant la pista gira una mica i comença a pujar fins a una casa encerclada per un mur. En aquest punt deixem una pista a la dreta, per la qual tornarem, i continuem recte vorejant el mur. De seguida trobem una altra pista que baixa a l'esquerra. La prenem i baixem fins a creuar la riera de Riudecós. A partir d'aquí la pista, que té un tram asfaltat, pujarà de forma constant durant tres quilòmetres fins arribar a l'ermita de Sant Segimon, al costat d'una masia. Continuem recte, però de seguida ens desviem a l'esquerra en un trencant seguint un indicador de Santa Coloma de Farners. Més endavant ens tornem a desviar a l'esquerra en un altre trencant, sempre cap a Santa Coloma. Passem pel costat del restaurant Can Puig i continuem recte. Arribem al final del tram asfaltat, i sense deixar la pista principal i obviant alguns trencants que anem trobant passem pel costat de la masia de la Mola Grossa. La pista va fent pujades i baixades i acabem arribant a un coll al límit del terme municipal de Sant Feliu de Buixalleu amb cinc trencants. Continuem recte inicialment de baixada i sempre sense abandonar la pista principal. Més endavant trobem un indicador de la ruta de les 10 ermites que senyalitza un sender cap a Santa Victòria i Sant Iscle de Sauleda. Tot i que és el nostre objectiu no em fem cas i continuem per la pista principal. Quan arribem al km. 14 aproximadament ens desviem cap a l'esquerra per un camí secundari a l'inici del qual hi ha un senyal que ens indica que és un camí particular tancat amb una cadena, la qual trobem just en arribar a la casa de Bellveí Nou. La creuem, passem pel costat de la casa, i poc més amunt trobem un trencant. Ens dirigim cap a l'esquerra bo i seguint uns senyals de pintura vermella, que també seguirem en el següent trencant, en aquest cas a la dreta. Arribem a Santa Victòria i Sant Iscle de Sauleda, en una zona de prats i amb la masia de Bellveí Vell davant nostre.
A partir d'aquí iniciarem el camí de tornada. Ens acostarem a la masia, però abans d'arribar-hi ens desviarem a la dreta en el primer trencant que trobem, una mica en pujada. De seguida el camí es divideix en dos. Nosaltres continuarem a l'esquerra pel camí més marcat, en pujada. Deixem un camí que se'ns uneix per l'esquerra i alguns trencants secundaris i continuarem per aquesta pista fins arribar a una altra més principal que prendrem a l'esquerra, canviant de direcció i girant a sud i més tard a oest. Sense deixar aquesta pista arribarem en pujada lleugera a una cruïlla de cinc camins. Prenem el segon camí a l'esquerra, sempre en pujada, fins arribar a un petit coll amb un parell de trencants que obviem. A partir d'aquí baixem i arribem a la masia de la Torre del Vent. Al cap de poc trobem una nova cruïlla de diversos camins, dos dels quals, davant nostre, van en paral·lel. Agafem el de la dreta i arribem al collet del Reurell, on hi ha un trencant en forma de “v”. Continuem pel de la dreta i deixem alguns trencants per anar sempre per la pista principal. Arribem a un nou coll, més obert, amb diversos camins. Deixem el camí de la dreta amb un rètol de camí particular i continuem pel que hi ha davant nostre seguint la mateixa direcció que portem. Passem pel costat del mas abandonat del Reurell. Més endavant, en un trencant, trobem un indicador cap a Joanet, on arribem sempre avançant per la pista principal. Allà ens situem a la font que hi ha a l'entrada, i seguim uns senyals de GR pel carrer que surt de davant d'aquesta font. El carrer es converteix en un sender una mica tècnic. Més endavant trobem una pista que podem seguir si volem evitar el sender, ja que finalment les dues opcions s'ajunten, abans d'arribar a Can Furriol. Ara continuem paral·lels a la riera de Riudecós fins a la masia del Rieral, que voregem per la dreta. El camí travessa la riera per un pont i en lleugera pujada arriba al trencant que hem deixat en l'anada arran de la casa amb un mur. Ara només toca desfer el camí fins al punt d'inici.

Punt de sortida Arbúcies
Accés al punt de sortida Des de la sortida 10 de l'AP7 d'Hostalric-Blanes agafem la C-35 en direcció a Sant Celoni, però de seguida ens desviem per la GI-553 cap a Arbúcies. Entrem a la població per la segona entrada, en una rotonda. Molt a prop trobem una segona rotonda al costat de la qual hi ha una zona d'escoles i una àrea d'aparcament, punt d'inici de la ruta.
Dades tècniques
Dificultats a tenir en compte: Cap en especial tret dels dubtes que ens pot comportar la gran quantitat de trencants que trobem. Punt d'aigua a Joanet.
Material necessari: No es detalla
Alçada màxima: 680 m
Desnivell positiu: 917 m
Durada: Unes 4 hores
Distància recorreguda: 30,5 kms.
Cartografia i bibliografia: Mapa ICC. La Selva
Època aconsellable: Tot l'any
Debat
No s'han trobat missatges.
Darreres vegades que s'ha fet aquesta ruta
No s'ha trobat informació.