Senderisme, excursionisme i/o muntanyisme  Dent d'Orlú

Descripció de l'itinerari
Enviada per Irene Irene
Vegades que s'ha obert la ruta: 8551
Vegades que s'ha descarregat el track: 3490
La Dent d'Orlú és com indica el seu nom una muntanya en forma d'ullal que, malgrat una alçada modesta (2.222 m), es mostra impressionant al bell mig d'un cercle de valls i cims que des de lluny contemplen les seves parets granítiques de 1.000 m d'alçada, delícia dels escaladors. Malgrat la sensació de dificultat que imposa aquesta forma, el cim es pot atènyer fàcilment per la cara nord seguint una via d'accés relativament curta. Un cop dalt podrem gaudir d'unes magnífiques vistes cap a l'espai de la Reserva Nacional d'Orlú.
r858.jpg r859.jpg r860.jpg r861.jpg r862.jpg r863.jpg r864.jpg r865.jpg r866.jpg

Sortim de la zona d'aparcament per un sender que baixa a l'esquerra per creuar un torrent en un pla. Creuat el torrent, el camí comença a enfilar-se de valent pel mig d'un bosc espès. Seguint sempre uns senyals de pintura groga arribem a una clariana, la creuem i tornem a entrar al bosc. Més amunt, en sortir-ne definitivament, el camí gira en direcció sud resseguint el serrat de la Llau. Davant veiem ja la cara nord de la Dent d'Orlú, una pala dreta i verda de vegetació que ens fa pensar que la pujada serà forta. El camí s'obre pas entre mig d'una catifa de matolls i així ens condueix fins al coll de Braselh, al peu de la pujada final. Aquí trobem una desviació cap al coll de l'Ega. Deixem els senyals grocs i agafem el camí que davant nostre, recte, s'enfila directe pel fort pendent. La pujada no és difícil, però sí costosa, i en algun tram podem haver-nos d'ajudar amb les mans. En arribar prop de la carena el camí gira una mica en direcció est per flanquejar-la per una diagonal de roca a l'esquerra que ens porta directes al cim. Si fem el cim amb neu, avançar per la diagonal pot ser massa exposat. En aquest cas és habitual que les traces pugin recte cap a la carena, la qual cosa ens obliga a fer una mica de cresta cap a l'esquerra per arribar al cim.

Punt de sortida Final de pista forestal provinent d'Ascou
Accés al punt de sortida A Ax-les-Thermes, on haurem arribat passant pel coll o túnel de Pimorent venint de Bourg-Madame, agafem la D613 al costat de l'església al centre de la població en direcció al coll de Chioula. Després d'uns quants revolts girem a la dreta pel trencant de la D122 cap a Ascou. Sobrepassem aquest poble i arribem al càmping de Goulours. Allà girem a la dreta i voregem un llac. En arribar a una cruïlla continuem per l'esquerra i seguim aquesta pista fins al final.
Dades tècniques
Dificultats a tenir en compte: La pala d'accés al cim és molt dreta. Caldrà fer servir una mica les mans i vigilar si el terreny està moll o humit.
Material necessari: Uns bastons per ajudar-se a l'hora de pujar la pala final poden ser útils.
Alçada màxima: 2.222 m
Desnivell positiu: 700 m
Durada: 3 h 30
Distància recorreguda: 5,4 km
Cartografia i bibliografia: Carte de randonnée Ax-les-Thermes. Escala 1:25.000. IGN
Època aconsellable: De primavera a tardor, tot i que a l'hivern també es pot fer tenint en compte les condicions de neu.
Debat
No s'han trobat missatges.
Darreres vegades que s'ha fet aquesta ruta
No s'ha trobat informació.